Bylinkové plátky v omáčce
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky
sůl
zelená petrželka a bazalka
olej
1 cibule
150 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
150 g rajčatového protlaku
Postup
Jsou-li řízky velké, naplocho je rozpůlíme. Zlehka je naklepeme a osolíme. Postupně je skládáme do misky, prokapáváme olejem a prosypáváme posekanými bylinkami. Necháme přes noc uležet.
Rozpálíme pánev nebo titanový hrnec a plátky masa prudce z obou stran opečeme. Vyjmeme je, udržujeme v teple, a ve výpeku osmahneme najemno pokrájenou cibuli. Vrátíme na ni maso, podlijeme trošku vodou, ještě přisypeme trochu bylinek a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 20 minut). Pak přilijeme horkou vodu (podle požadovaného množství omáčky). Mouku rozmícháme v malém množství vody a přilijeme. Promícháme a chvíli povaříme. Nakonec přidáme smetanu a protlak a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Kuřecí řízky,
Kuře na kari,
Znojemské plátky,
Budapešťské kuře,
Asijské nudle 2,
Kuřecí prsíčka plněná meruňkami,
Ražniči na plechu,
Dračí tlamy,
Plněné tortily,
Kuřecí roládky,
Nadívané kuře pečené s přílohou,
Cuketová omáčka s kuřetem,
Voňavá kuřecí prsíčka,
Závin s kuřecím masem,
Kuře pečené s přílohou,
Tortila plněná kuřecím masem ,
Pánev z Kalkaty,
Cigánské řízky,
Mandlová játra,
Roláda z kuřecích prsíček,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.