Bylinkové plátky v omáčce

Hodnocení receptu

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky
sůl
zelená petrželka a bazalka
olej
1 cibule
150 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
150 g rajčatového protlaku

Postup

Jsou-li řízky velké, naplocho je rozpůlíme. Zlehka je naklepeme a osolíme. Postupně je skládáme do misky, prokapáváme olejem a prosypáváme posekanými bylinkami. Necháme přes noc uležet.
Rozpálíme pánev nebo titanový hrnec a plátky masa prudce z obou stran opečeme. Vyjmeme je, udržujeme v teple, a ve výpeku osmahneme najemno pokrájenou cibuli. Vrátíme na ni maso, podlijeme trošku vodou, ještě přisypeme trochu bylinek a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 20 minut). Pak přilijeme horkou vodu (podle požadovaného množství omáčky). Mouku rozmícháme v malém množství vody a přilijeme. Promícháme a chvíli povaříme. Nakonec přidáme smetanu a protlak a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 15:51:33 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři