Čínový mikles pikles
Ingredience
500 g kuřecích prsou
1 malá hlávka zelí
2 kedlubny
1 menší pórek
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
200-300 g hub ve sladkokyselém nálevu
2 jablka
1 vejce
2 vrchovaté lžíce solamylu
sůl
kari
sojová omáčka
olej
1 hrnek (300 ml) rýže
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na malinké kostičky. Vejce se solamylem vidličkou rozšleháme a přilijeme k masu. Přidáme lžičku kari, promícháme a necháme přikryté odležet v ledničce.
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí.
Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, zelí, kedlubny a pórek na nudličky, česnek na plátky, jablka na kostičky. Houby scedíme.
Odleželé maso vyklopíme na pánev se zahřátým olejem a za stálého míchání opečeme dozlatova. Po zatáhnutí osolíme.
V hrnci zahřejeme trochu oleje, přidáme cibuli a za stálého míchání necháme zesklovatět. Postupně přisypeme zelí, kedlubny, pórek, papriku, houby a česnek. Přidáme 1-2 lžičky kari, 2-3 lžíce sojové omáčky a promícháme. Podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme pod pokličkou. Pak přidáme jablka a podusíme ještě asi 3 minuty. Odstavíme a vmícháme maso. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a podle chuti přisolíme.
Pozor, je toho hodně, asi 8-10 porcí.
Podobné recepty:
Kuře gyros,
Kuře s houbami a medem ,
Opilé kuře,
Pórkovo-žampionová směs,
Jemné masíčko s cuketou,
Drůbeží nudličky s cuketou,
Ďábelská křidélka ,
Pečené kuře jinak,
Kuřecí řízky,
Maso na cibuli,
Kuře,
Pikantní kuřecí křídla s fenyklovým salátem ,
Pečená krůtí kýta,
Bylinkové řízky,
Játra s cuketou,
Kuře kung-pao,
Kovbojovo kuřecí,
Játra na pekáči,
Játra s vejci na žampionech,
Kuřecí nářez,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.