Kuře jako kachna
Ingredience
1 kuře
1 - 1,2 kg kysaného zelí
sůl
kmín
olej
250 - 300 ml černého piva
Postup
Omyté kuře naporcujeme a dobře osušíme. Zelí necháme okapat. Pekáč vytřeme olejem a urovnáme do něho okapané zelí. Na zelí naskládáme ze všech stran osolené kousky kuřete tak, aby bylo zelí všechno zakryté a posypeme kmínem. Pekáč přiklopíme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po hodině sundáme poklop a kuře polijeme pivem. Troubu ztlumíme na 210°C a dopékáme odkryté. Každých deset minut kuře přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme pivem. Dopečeme do zčervenání povrchu. Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:
Atlantik,
Kuře v bramborové nádivce,
Baskické kuřecí paličky ,
Kuřecí koruna,
Kořeněná kuřecí směs,
Kuře v červené rýži,
Kuře Karkulka,
Kuřecí rolka plněná vepřovými jazyky,
Ohnivá pánev,
Sakra kuře (králík),
Kuřecí prsíčka s hořčicí a sýrem,
Kuřecí kousky s nudlemi,
Kuře v ostré omáčce,
Kuřecí kousky s nudlemi,
Tortila plněná kuřecím masem ,
Kuřecí prsa v omáčce,
Gyrosové závitky s cuketou,
Kuřecí kousky nažluto,
Kuře kung-pao,
Lahůdkové maso v mrkvi,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.