Kuře jako kachna
Ingredience
1 kuře
1 - 1,2 kg kysaného zelí
sůl
kmín
olej
250 - 300 ml černého piva
Postup
Omyté kuře naporcujeme a dobře osušíme. Zelí necháme okapat. Pekáč vytřeme olejem a urovnáme do něho okapané zelí. Na zelí naskládáme ze všech stran osolené kousky kuřete tak, aby bylo zelí všechno zakryté a posypeme kmínem. Pekáč přiklopíme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po hodině sundáme poklop a kuře polijeme pivem. Troubu ztlumíme na 210°C a dopékáme odkryté. Každých deset minut kuře přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme pivem. Dopečeme do zčervenání povrchu. Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:
Kuře na brusinkách,
Kuřecí s cibulí a slunečnicí,
Plněné tortily,
Kuře s jablky,
Drůbeží nudličky s cuketou,
Pečené kuře s česnekem a se sýrem,
Tortilla s masem, zeleninou a dressingem,
Vylepšené řízky,
Kuřecí játra na jehle,
Ohnivá pánev,
Kuře kung-pao,
Kuře na moravance,
Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony,
Střapaté řízky od Irči,
Kuře s houbami a medem ,
Masovo-zeleninovo-těstovinový mišmaš,
Salát z grilovaného kuřete,
Indická kuřecí pánev,
Pikantní masové placičky,
Kuře na česneku,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.