Kuře jako kachna
Ingredience
1 kuře
1 - 1,2 kg kysaného zelí
sůl
kmín
olej
250 - 300 ml černého piva
Postup
Omyté kuře naporcujeme a dobře osušíme. Zelí necháme okapat. Pekáč vytřeme olejem a urovnáme do něho okapané zelí. Na zelí naskládáme ze všech stran osolené kousky kuřete tak, aby bylo zelí všechno zakryté a posypeme kmínem. Pekáč přiklopíme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po hodině sundáme poklop a kuře polijeme pivem. Troubu ztlumíme na 210°C a dopékáme odkryté. Každých deset minut kuře přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme pivem. Dopečeme do zčervenání povrchu. Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:
Rizoto s kuřecím masem,
Játra s cuketou,
Pizza trojúhelníky,
Kuřecí rarášky,
Kuřecí prsa se zeleninou,
Kuře jako kachna,
Suvlaki na bylinkách,
Kořeněná kuřecí směs,
Kuře na cibuli,
Cigánské řízky,
Kuře na divokém koření,
Oranžový oběd,
Kuře na zelí,
Harmonické kuřecí řízky,
Kuře s houbami a medem ,
Bohatýrská jehla,
Kuře na víně ,
Maďarské pikantní plátky,
Kuře pečené s přílohou,
Kuřecí kousky s hořčicí,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.