Kuřecí prsa v omáčce z leča
Ingredience
500 g kuřecích prsou
1 sklenice strilovaného leča (520 g)
250 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
1 cibule
2 lžíce oleje
Postup
Omyté a osušené prsní řízky překrájíme na dvě nebo tři části. Ze všech stran osolíme a opepříme.
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a na ní opečeme maso ze všech stran.
Zalijeme lečem, podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
Ve smetaně rozkvedláme mouku a až je maso skoro měkké, přilijeme a rozmícháme (lépe přes cedník, aby nevznikly žmolky). Podle chuti dosolíme a opepříme a dodusíme do úplného změknutí masa.
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Podobné recepty:
Kuře na pomerančích,
Játra na pekáči,
Kuře v rýži na leču,
Vylepšené řízky,
Pórkovo-žampionová směs,
Krkonošské kuře,
Krabí závitky,
Kuře á la jehně,
Kuřecí prsa v omáčce z leča,
Drůbeží nudličky s cuketou,
Játrová směs z trouby,
Kuřecí játra v kečupové směsi,
Kuřecí prsa v kari omáčce,
Nadívané kuře,
Smažené rýžové nudle,
Kuřecí kousky s pórkem a ananasem,
Bylinkové plátky v omáčce,
Medové kuře,
Kuřecí prsa s kuskusem,
Střapaté řízky od Irči,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.