Kuřecí ragů

Hodnocení receptu

Ingredience

3 kuřecí prsní řízky
sůl
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
špetka tymiánu
70 g másla
2-3 lžíce hladké mouky
muškátový oříšek nebo květ
100 g šunky
100 g žampionů
1 dl smetany
1 vejce
80-100 g tvrdého sýra
grilovací koření

Postup

Do hrnce dáme cca 0,75 l vody, osolíme, přidáme nové koření, pepř, tymián a přivedeme k varu. Do vařící vody vložíme maso a uvaříme doměkka.
Žampiony pokrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje nebo másla.
V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Rozředíme ji přecezeným vývarem z kuřete, přidáme smetanu, dobře rozmícháme a chvíli povaříme. Ochutíme muškátem, podle chuti můžeme dosolit.
Uvařené maso a šunku pokrájíme na kostičky a společně se žampiony vmícháme do bešamelu.
Směs rozdělíme do zapékacích misek. Vejce smícháme s nastrouhaným sýrem, tuto hmotu rozetřeme na směs v miskách a posypeme grilovacím kořením. Misky vložíme do hodně vyhřáté trouby nebo pod gril a zapečeme dozlatova (cca 15-20 minut).
Celou misku položíme na talíř, ragů ozdobíme citronem a zelenou petrželkou a obložíme zeleninou. Podáváme s krajíčky veky nebo troustového chleba, které opečeme dokřupava pod grilem nebo v topinkovači.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 19:03:25 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři