Rizoto s kuřecím masem

Hodnocení receptu

Ingredience

300 g kulatozrnné rýže
cca 1 litr vývaru (i z kostky)
500 g kuřecího masa
po půlce červené a žluté papriky
4 jarní cibulky
2 hrsti zeleného hrášku
sůl
mletá paprika
mletý pepř
muškátový květ
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
sýr

Postup

Rýži propláchneme horkou vodou a necháme okapat, maso a papriky pokrájíme na malé kousky.

Na oleji a lžíci másla opečeme maso až zbělá. Přidáme mletou papriku, pokrájenou papriku a chvilku za stálého míchání osmažíme společně.

Přisypeme rýži a asi tři minuty mícháme. Pak zalijeme částí vývaru, osolíme, okořeníme a za občasného promíchání vaříme. Podle potřeby postupně doléváme další vývar, často mícháme, aby se rýže nepřichytila ke dnu.

Až je rýže téměř měkká, přidáme hrášek, pokrájenou cibulku, lžíci másla a dovaříme doměkka.

Na talíři posypeme strouhaným sýrem (čedar, gouda, ...)

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 20:37:19 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři