Sakra kuře (králík)
Ingredience
1 kuře (králík)
200 ml vody
100 ml oleje
1 lžíce hořčice
1 lžíce worchestrové omáčky
2 lžíce ostrého kečupu
1 lžička mletého pepře
1 lžička soli
2 velké cibule
5 stroužků česneku (i více)
Postup
Kuře (králíka) omyjeme, osušíme a naporcujeme.
Vodu, olej, hořčici, worchestrovou omáčku, kečup, pepř, sůl a rozmačkaný česnek důkladně promícháme. Pak vmícháme na půlkolečka nakrájenou cibuli.
Maso naložíme do marinády, přikryjeme a necháme do druhého dne uležet. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a upečeme doměkka (trvá to asi hodinu). Během pečení není třeba odkrývat ani podlévat.
Podáváme s horáckými knedlíky nebo s rýží.
Podobné recepty:
Kuře ve špenátové omáčce ,
Kuře pečené na rýži,
Kuřecí na slanině a nivě ,
Diblíkův propálený chřtán,
Kuře v sýrové omáčce s brokolicí,
Špalíčky v kabátku,
Kuřecí prsa s kuskusem,
Kari hrnec,
Kuřecí nudličky s nivou ,
Kuřecí játra s pórkem,
Pánev z Kalkaty,
Kuřecí špízy,
Kuřecí prsíčka s nivou a broskví ,
Česnekové kuře v bylinkách,
Kuřecí roláda bez rolování,
Masíčko se zeleninkou,
Kuře na bramborách se smetanou,
Pikantní masové placičky,
Kuřecí játra na smetaně,
Kuřecí prsa s medovým pórkem,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.