Jižanské kuřecí paličky
Ingredience
12 - 16 kuřecích paliček
1 litr podmáslí
trocha hladké mouky smíchané se solí a pepřem
2 vejce rozšlehaná vidličkou
kukuřičné lupínky na obalování
rostlinný olej nebo rostlinný tuk
Čas přípravy
45 minut
Postup
Paličky ve velké kastrolu zalijte podmáslím a uveďte do varu. Vařte asi dvacet minut. Nechte vychladnout. Poté paličky důkladně otlačte v okořeněné mouce, přebytečnou oklepejte. Naočte je ve vajíčku a důkladně obalte v lehce podrcených lupíncích. V kastrůlku rozehřejte tuk a paličky v něm osmažte ze všech stran dozlatova. Vkládejte jen takové množství, aby při smažení volně plavaly.
Podobné recepty:
Kuřecí s cibulí a slunečnicí,
Jemné masíčko s cuketou,
Medové kuře na víně,
Asijské nudle 1,
Kuřecí prsa v omáčce,
Kuře jako kachna,
Kuře na bramborách,
Diblíkův propálený chřtán,
Játrová směs z trouby,
Kovbojovo kuřecí,
Kuřecí řízečky,
Zapékané kuřecí řízky,
Pórkovo-žampionová směs,
Kuřecí bábovka,
Grilované kuře s medem ,
Fofr kuřokousky,
Pečené kuře s rozmarýnem,
Bohatýrská jehla,
Kuřecí játra s pórkem,
Kuřecí prsa rychlovka,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.