Kuře s mandlovou omáčkou

Hodnocení receptu

Ingredience

3 lžíce olivového oleje
1 rozetřený stroužek česneku
1 a 1/2 kg kuřecích plátků
1 lžička mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého šafránu
600 ml vody
1 tyčinka skořice
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř na dochucení
75 g mandlové moučky
2 lžičky sekané petržele
2 lžíce opražených nastrouhaných mandlí

Čas přípravy

120 minut

Postup

Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme česnek a za stálého míchání smažíme 1 minutu. Cibuli a česnek vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do pánve nalijeme poslední lžíce oleje a po obou stranách osmažíme kuřecí plátky. Přidáme mletý zázvor a šafrán. Přelijeme vodou a dodáme tyčinku skořice, citronovou šťávu, sůl a pepř. Necháme 40 minut vařit na mírném ohni. Maso vyjmeme z pánve a položíme na předehřátou mísu. Z pánve odstraníme přebytečný tuk. Vyjmeme skořicovou tyčinku. Přilijeme tolik vody, abychom měli v pánvi 600 ml vývaru. Do čisté a suché pánve nasypeme mandlovou moučku a za stálého míchání pražíme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou polijeme kuřecí plítky. Ozdobíme petrželí a opraženými nastrouhanými mandlemi. Ihned podáváme, nejlépe s bílou rýží.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:16 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři