Bábovka pro masožravce

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg mletého masa (nejlépe mix vepřového a hovězího)
2 starší rohlíky
150 ml mléka
2 vejce
1 velká cibule
sůl
mletý pepř
2-3 vrchovaté lžíce strouhaného křenu
1 lžíce sádla nebo oleje
3 nožičky oblíbené klobásy (použila jsem šunkovou)
sterilované okurky

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Zatím nakrájíme cibuli nadrobno a na rozpáleném tuku osmažíme dorůžova.
K rohlíkům přidáme maso, vejce a promícháme. Osolíme, opepříme, vmícháme křen a osmaženou cibulku.
Bábovkovou formu vyložíme papírem na pečení. Na dno dáme vstvu masa a na ně naskládáme dokola okurky. Přikryjeme další vrstvou masa a na ně položíme klobásy. Zbytkem masa je přikryjeme a obsah bábovky upěchujeme. Povrch potřeme vodou nebo bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme (220°C, cca 45 minut).
Upečenou bábovku necháme chvíli postát venku z trouby, pak opatrně vyklopíme, sloupneme papír a ještě dáme na chvíli zapéct do trouby, aby se zpevnil povrch.
Podáváme teplou s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo studenou s chlebem a sterilovanou zeleninou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:21:03 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři