Dalmatské čufty

Hodnocení receptu

Ingredience

750 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
sůl
mletý pepř
majoránka
3 vejce
3 rohlíky
trochu mléka
2 lžíce hladké mouky
olej
omáčka: 1 velká cibule
100 g rajského protlaku
1 lžička mleté papriky
po 5 kuličkách pepře a nového koření
2 bobkové listy
2 lžíce hladké mouky
3-4 sterilované okurky
150 g sterilovaného hrášku
1-2 zelené papriky (podle velikosti)
200 g smetany

Postup

Rohlíky pokrájené na kousky zalijeme trochou mléka a necháme vsáknout. Přidáme je k masu, přidáme i celá vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme moukou.

Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama válečky, které usmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji.

Do tuku zbylém po smažení masa nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, protlak, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Povaříme 15-20 minut.

Zatím očistíme papriky a nakrájíme na nudličky. Hrášek scedíme a necháme okapat, okurky pokrájíme na kostičky.

Hotovou omáčku přecedíme. Nasypeme do ní pokrájenou papriku, hrášek a okurky, vložíme usmažené čufty a všechno společně ještě pár minut povaříme. Nakonec dochutíme solí a cukrem a zjemníme smetanou.

Podáváme s rýží, těstovinami nebo vařenými bramborami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:26:01 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři