Jásající Ramfouskova očička
Ingredience
500 g mletého masa
1 cibule
1 lžíce strouhanky
1 menší vejce
1 malý rajský protlak
200 ml masového vývaru (nebo vody)
100 ml kyselé smetany (lze vynechat)
olej
černý i bílý pepř
1-2 bobkové listy
1-2 stroužky česneku
Postup
Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, 1 lžící strouhanky, vejcem (stačí bílek), osolíme a opepříme.
Utvoříme menší kuličky, které krátce osmahneme na oleji.
Přidáme protlak rozmíchaný ve vývaru a okořeníme bobkovým listem, pepřem a česnekem utřeným se solí.
Podusíme 20-30 minut.
Před podáváním odstraníme koření, můžeme přimíchat kyselou smetanu.
Podáváme s dušenou rýží, vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Podobné recepty:
Veselé špagety,
Masovo-zeleninové lasagne,
Čevabčiči v dvojobalu,
Masový koláč,
Pečené želvičky,
Masové kuličky s ananasem,
Masové koule nadivoko,
Masové šátečky,
Karbanátky se zelím a knedlíkem,
Musaka,
Maso na zelí,
Cuketové soudečky,
Provensálské vločkové koule,
Masové kuličky,
Kapustový bochník,
Masovo-bramborová omeleta,
Lasagne s masem a zeleninou,
Kuličky v muškátové omáčce,
Masové koule v sýrové omáčce,
Cuketové karbenátky s bazalkou,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.