Jásající Ramfouskova očička

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g mletého masa
1 cibule
1 lžíce strouhanky
1 menší vejce
1 malý rajský protlak
200 ml masového vývaru (nebo vody)
100 ml kyselé smetany (lze vynechat)
olej
černý i bílý pepř
1-2 bobkové listy
1-2 stroužky česneku

Postup

Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, 1 lžící strouhanky, vejcem (stačí bílek), osolíme a opepříme.

Utvoříme menší kuličky, které krátce osmahneme na oleji.

Přidáme protlak rozmíchaný ve vývaru a okořeníme bobkovým listem, pepřem a česnekem utřeným se solí.

Podusíme 20-30 minut.

Před podáváním odstraníme koření, můžeme přimíchat kyselou smetanu.

Podáváme s dušenou rýží, vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:28:49 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři