Rozpeky
Ingredience
těsto: 250 ml mléka
2 žloutky
100 g rozpuštěné hery
2 lžíce rumu
špetka soli
60 g cukru
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
20 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
dále: švestky
mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem
sádlo
1 vejce na potření
Postup
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na čtvrtiny. Každou část na plechu vyloženém papírem rukou roztlačíme na co největší kruh. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a těsto poklademe rozpůlenými švestkami řeznou stranou nahoru. Posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem a na povrch dáme několik tenkých plátků sádla. Necháme ještě chvíli kynout a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme asi 15 minut, do zezlátnutí okrajů.
Podobné recepty:
Růžičky s tvarohovou náplní,
Bábovka bez žloutků,
Krupicoví sněhuláci,
Čokoládová bábovka,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Frgále,
Kaštanové muffiny,
Hraběnčiny řezy,
Tvarohovo-krupicový koláč,
Krupicová bábovka,
Kynutá čokoládová bábovka,
Višňové žaluzie,
Sladký chléb z Vidic,
Ovocný koláč,
Tiramisu,
Mrkváče s ořechovou nádivkou,
Pudinkové kostky od Irči,
Štrůdl z piva ,
Paví oko,
Jemný mazanec,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.