Zamotané koláče
Ingredience
500 g hladké mouky
40 g kvasnic
50 g cukru krystal
250 ml vlažného mléka
75 g změklého másla
špetka soli
1 celé vejce
citronová kůra
Náplň: 400 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce krystalu
švestky
trochu rozpuštěného másla na potření
Postup
Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru. Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na obdélník. Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a zavineme po delší straně jako závin. Ten rozkrájíme na kolečka a rozložíme je na plech. V každém uděláme důlek. Do důlku dáme trochu pudinku a na něj položíme půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě. Ještě teplé pocukrujeme.
Podobné recepty:
Rychlé rohlíčky,
Hruškový kynutý koláč,
Linecký koláč s tvarohem a třešněmi,
Jahodový koláč,
Jarní řezy,
Sladký chléb z Vidic,
Tvarohové knedlíky,
Makovník,
Skořicová hrnková bábovka,
Ananasové řezy s kokosem,
Roláda oříšková,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Osvěžující tvarohový koláč,
Tvarohový koláč (nízkokalorický),
První zeesanový pokus,
Muffiny s vanilmixem (pudinkem),
Vínová bábovka,
Loterijní buchtičky,
Paví oko,
Vlnky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.