Sváteční vařená bábovka
Ingredience
250 g másla
100 ml vody
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
400 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
4 vejce
hrst posekaných ořechů
špetka soli
na ozdobu: čokoládová poleva
Postup
Vodu s máslem dáme do hrnce a přivedeme k varu. Přisypeme oba cukry, necháme přejít varem a odstavíme. Necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a ořechy, žloutky a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme, zkoušíme špejlí.
Vychladlou bábovku polijeme polevou, případně dozdobíme cukrovými ozdobami.
Podobné recepty:
Tvarohové řezy ,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Vanilkové šneky,
Banánová roláda ,
Meruňková bublanina,
Tvarohovo-maková bábovka,
Falešné sachr řezy,
Fešácký tvarohový koláč,
Řezy raffaelo,
Perníkové muffiny,
Jablkové řezy,
Koblihy plněné mákem ,
Cuketovo-kokosová buchta,
Tvarohová buchta od Jitule,
Perníková mlaskajda,
Bábovka Margotka,
Rozkvetlá bábovka,
Medovníkové řezy ,
Kokosová kefírovka,
Loterijní buchtičky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.