Františky
Ingredience
400 g polohrubé mouky
21 g kvasnic
200 ml vlažného mléka
40 g cukru
70 g změklého másla
1/4 lžičky soli
2 lžičky skořice
Náplň: 100 g změklého másla
70 g cukru
1 lžíce skořice
Navíc: mouka na vál
1 rozšlehané vejce na potření
Postup
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj kvasnice. přelijeme trochou mléka a smícháme s kvasnicemi. necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady a zpracujeme těsto. Necháme 20 minut vykynout. Těsto vyválíme na pomoučené ploše na obdélník velikosti asi 30 krát 70 cm. Smícháme přísady do náplně a natřeme na těsto. Z delší strany srolujeme, roládu nakrájíme na plátky asi 5 cm tlusté, střed každého stlačíme rukojetí nože. Františky klademe na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 10 minut v klidu. Bochánky potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (225°C asi 12 minut).
Podobné recepty:
Podmáslová bábovka,
Pletence tří chutí,
Rýžový pudink se skořicí,
Moučník tulipán,
Čokoládový dort Indián ,
Mraveniště,
Bábovka bez žloutků,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Velikonoční mazance,
Ananasové řezy s kokosem,
Kakaová roláda,
Kynutá bábovka s rozinkami,
Tvarohové knedlíky,
Kaštanové muffiny,
Kynutá čokoládová bábovka,
Bábovka z vaječného likéru,
Medový mřížkový koláč,
Mramorová bábovka s marmeládou,
Fešácký tvarohový koláč,
Rychlá olejová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.