Františky

Hodnocení receptu

Ingredience

400 g polohrubé mouky
21 g kvasnic
200 ml vlažného mléka
40 g cukru
70 g změklého másla
1/4 lžičky soli
2 lžičky skořice
Náplň: 100 g změklého másla
70 g cukru
1 lžíce skořice
Navíc: mouka na vál
1 rozšlehané vejce na potření

Postup

Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj kvasnice. přelijeme trochou mléka a smícháme s kvasnicemi. necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady a zpracujeme těsto. Necháme 20 minut vykynout. Těsto vyválíme na pomoučené ploše na obdélník velikosti asi 30 krát 70 cm. Smícháme přísady do náplně a natřeme na těsto. Z delší strany srolujeme, roládu nakrájíme na plátky asi 5 cm tlusté, střed každého stlačíme rukojetí nože. Františky klademe na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 10 minut v klidu. Bochánky potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (225°C asi 12 minut).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 18:04:14 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři