Honzova vánočka

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g polohrubé mouky
120 g másla
80 g krystalového cukru
3 žloutky
špetka soli
kůra z půlky citronu
1 vanilkový cukr
25 g čerstvého droždí
0,25 l mléka
50 g rozinek
60 g oloupaných opražených mandlí
1 vejce na potření
celé mandle na ozdobu

Postup

Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutky, sůl, citronovou kůru a ještě chvíli třeme.

Trochu mléka ohřejeme, osladíme 3 lžičkami cukru, rozdrobíme droždí, přikryjeme a necháme vzejít kvásek.

K máslové pěně přidáme mouku, zbylé mléko, kvásek a vypracujeme husté těsto.

Na vále do těsta zapracujeme rozinky a opražené posekané mandle.

Těsto vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na 9 stejných kousků a upleteme vánočku.

Na plechu necháme ještě asi 20 minut dokynout.

Pak potřeme vajíčkem, ozdobíme mandlemi a upečeme (180°C, cca 40 minut, zkoušíme špejlí).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 18:07:04 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři