Honzova vánočka
Ingredience
500 g polohrubé mouky
120 g másla
80 g krystalového cukru
3 žloutky
špetka soli
kůra z půlky citronu
1 vanilkový cukr
25 g čerstvého droždí
0,25 l mléka
50 g rozinek
60 g oloupaných opražených mandlí
1 vejce na potření
celé mandle na ozdobu
Postup
Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutky, sůl, citronovou kůru a ještě chvíli třeme.
Trochu mléka ohřejeme, osladíme 3 lžičkami cukru, rozdrobíme droždí, přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
K máslové pěně přidáme mouku, zbylé mléko, kvásek a vypracujeme husté těsto.
Na vále do těsta zapracujeme rozinky a opražené posekané mandle.
Těsto vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na 9 stejných kousků a upleteme vánočku.
Na plechu necháme ještě asi 20 minut dokynout.
Pak potřeme vajíčkem, ozdobíme mandlemi a upečeme (180°C, cca 40 minut, zkoušíme špejlí).
Podobné recepty:
Zajíc celý perníkový,
Prošívaná deka,
Nutellové muffiny,
Maková po babičce,
Sypaná buchta,
Bábovka z pudinku,
Bábovka Margotka,
Oříšková s čokoládou,
Buchta s tvarohem,
Buchta Majka,
Skořicová hrnková bábovka,
Kokosové muffiny,
Muffiny s vanilmixem (pudinkem),
Bábovka s kokosem a čokoládou,
Mraveniště,
Moučník tulipán,
Koblihy,
Mandlové dortíčky,
Kakaová buchta bez vajec a mléka,
Buchta z učebnice,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.