Kynutý jablečný závin
Ingredience
těsto: 250 ml mléka
2 žloutky
100 g rozpuštěné hery
2 lžíce rumu
špetka soli
60 g cukru
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
20 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
dále: 8-10 jablek
skořicový cukr nebo skořice
moučkový cukr
strouhanka nebo mleté ořechy
rozinky
rozpuštěné máslo
vejce na potření
Postup
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.
Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na obdélník. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou nebo ořechy, nastrouhanými jablky (vymačkat šťávu), posypeme rozinkami, moučkovým cukrem (podle kyselosti jablek), skořicovým cukrem nebo skořicí a zavineme. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě 15-20 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a při 180°C upečeme dozlatova (asi 20 minut).
Podobné recepty:
Bábovka Nikolka,
Tvarohový srnčí hřbet,
Křehký koláč s brusinkami,
Pařížské kostky,
Křehká buchta s jablky,
Miňonková bábovka,
Jablková buchta,
Limonádový Joe,
Bábovka růžovka,
Frgále hruškové,
Vanilkové buchty s čokoládou,
Koláč den a noc,
Skořicová hrnková bábovka,
Korunové koláčky,
Pudinková bábovka,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Rychloperník,
Loterijní buchtičky,
Jednoduchý perník,
Cuketovo-kokosová buchta,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.