Libuščiny vdolečky
Ingredience
420 g hladké mouky
140 g másla (může být hera)
140 g hery
100 g droždí
2 žloutky do těsta
15 lžic mléka
2 lžíce cukru
špetku soli
Postup
Kvásek: do vlažného mléka dáme 1/2 kávové lžičky cukru a droždí necháme vyběhnout. Do mísy dáme mouku, zbytek cukru, máslo, heru, žloutky a připravený kvásek. V míse vypracujeme těsto (nenecháváme kynout!), dáme na vál a propracujeme rukama. Pokud se lepí, přidáme mouku. Vyválíme na plát asi 0,5 cm silný. Nakrájíme na čtverečky, plníme tvarohovou náplní, můžeme dát povidla a drobenku (tuk, mouka, ml.cukr). Vdolečky klademe na vymazaný plech, necháváme ve tvaru kuličky - netvarovat. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Místo klasických koláčků můžeme dělat i šátečky (viz druhá fotka).
Podobné recepty:
Osvěžující tvarohový koláč,
Domažlický koláč ,
Krupicová bábovka,
Fešácký tvarohový koláč,
Vídeňská vařená bábovka,
Řezy Nescafé,
Tvarohové miništoličky,
Máslová bábovka,
Perník,
Tangové řezy,
Kokosový studený dort ,
Binenštych,
Cukrové motánky,
Tvarohový chlebíček,
Mrkvový koláč,
Moučník hrk-hrk,
Moučník s ořechovou krustou,
Perník kynutý ve formě,
Likérová bábovka,
Čokomejlovky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.