Libuščiny vdolečky
Ingredience
420 g hladké mouky
140 g másla (může být hera)
140 g hery
100 g droždí
2 žloutky do těsta
15 lžic mléka
2 lžíce cukru
špetku soli
Postup
Kvásek: do vlažného mléka dáme 1/2 kávové lžičky cukru a droždí necháme vyběhnout. Do mísy dáme mouku, zbytek cukru, máslo, heru, žloutky a připravený kvásek. V míse vypracujeme těsto (nenecháváme kynout!), dáme na vál a propracujeme rukama. Pokud se lepí, přidáme mouku. Vyválíme na plát asi 0,5 cm silný. Nakrájíme na čtverečky, plníme tvarohovou náplní, můžeme dát povidla a drobenku (tuk, mouka, ml.cukr). Vdolečky klademe na vymazaný plech, necháváme ve tvaru kuličky - netvarovat. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Místo klasických koláčků můžeme dělat i šátečky (viz druhá fotka).
Podobné recepty:
Ovocný koláč,
Buchta Majka,
Ořechové mufinky ,
Celozrnný perník,
Karamelová bábovka,
Koláč 30-20-1,
Ořechová náplň na šneky,
Tmavá buchta Jarka,
Burákovník,
Větrníčky,
Babiččin perník,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Mandlové dortíčky,
První zeesanový pokus,
Jednoduchý perník,
Tvarohová kakaová bábovka,
Řezy oříškové kapučíno,
Vanilkové šneky,
Bábovka s vůní perníku,
Řezy raffaelo,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.