Perník kynutý ve formě

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g hladké mouky
150 g medu
125 g másla (hery)
3 vejce
400 ml mléka
100 g rozinek
60 g mletých mandlí nebo ořechů
20 g droždí
1/2 sáčku koření do perníku
1 lžíce kakaa
1 lžička skořice
tuk a mouka nebo strouhanka na vysypání formy

Postup

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a přidáme lžičku medu a lžičku mouky. Vzniklý kvásek necháme 10 minut odstát. Prosátou mouku smícháme s kořením, kakaem, mletými mandlemi nebo ořechy a najemno nasekanými rozinkami. Přidáme med, vejce, rozpuštěné máslo a těsto zaděláme vzešlým kváskem. Necháme 20 minut kynout. Potom těsto nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané formy (pozor - ne plnou, těsto ještě nakyne a při pečení nabude) a necháme ještě dalších 20 minut kynout. Perník nejprve pečeme v troubě vyhřáté na 220°C, pak teplotu zmírníme na 180°C a moučník dopečeme. Podle potřeby můžeme perník shora zakrýt alobalem, aby se nepřipálil.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 18:32:03 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři