Perník kynutý ve formě
Ingredience
500 g hladké mouky
150 g medu
125 g másla (hery)
3 vejce
400 ml mléka
100 g rozinek
60 g mletých mandlí nebo ořechů
20 g droždí
1/2 sáčku koření do perníku
1 lžíce kakaa
1 lžička skořice
tuk a mouka nebo strouhanka na vysypání formy
Postup
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a přidáme lžičku medu a lžičku mouky. Vzniklý kvásek necháme 10 minut odstát. Prosátou mouku smícháme s kořením, kakaem, mletými mandlemi nebo ořechy a najemno nasekanými rozinkami. Přidáme med, vejce, rozpuštěné máslo a těsto zaděláme vzešlým kváskem. Necháme 20 minut kynout. Potom těsto nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané formy (pozor - ne plnou, těsto ještě nakyne a při pečení nabude) a necháme ještě dalších 20 minut kynout. Perník nejprve pečeme v troubě vyhřáté na 220°C, pak teplotu zmírníme na 180°C a moučník dopečeme. Podle potřeby můžeme perník shora zakrýt alobalem, aby se nepřipálil.
Podobné recepty:
Fešácký tvarohový koláč,
Bábovka s jablky a skořicí,
Řezy raffaelo,
Vánoční perník,
Paví oko,
Meruňkový táč,
Bábovka z cukety,
Arašídová bábovka,
Půlroční koláčky,
Jablečné řezy,
Nutellová bábovka,
Mandlové dortíčky,
Kakaová roláda s tvarohem,
Bílková bábovka s ovocem,
Prázdninová bublanina,
Nugátový závin ,
Borůvkové tiramisu ,
Sladký chléb z Vidic,
Osvěžující tvarohový koláč,
Prošívaná deka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.