Pletence tří chutí

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g polohrubé mouky
50 g krystalového cukru
špetka soli
130 g hery
130 ml mléka
1 kostka droždí
1 vejce
rozinky
mandle
mletý mák
1 vejce na potření

Postup

Do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobíme droždí. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný vlahý tuk, vzejitý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Necháme v teple kynout 45 - 60 minut. Nakynuté těsto rozdělíme na tři stejné části. Do jedné zapracujeme hrst pokrájených rozinek, do druhé nasekané mandle a do třetí asi 2 lžíce mletého máku. Každou část na vále propracujeme a přikryté utěrkou necháme chvíli odpočinout. Pak každou část rozdělíme na 9 stejných kousků a z každého vyválíme váleček dlouhý asi 25 cm. Pak vezmeme jeden rozinkový, jeden mandlový a jeden makový a upleteme z nich copánek, který stočíme do věnečku a dáme na plech vyložený papírem na pečení. Takových věnečků uděláme devět. Na plechu je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme tři mandlemi, tři mákem a tři rozinkami. Upečeme ve vyhřáté troubě ( 15 minut při 200°C ).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 18:32:45 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři