Čokobuchta á la brownies
Ingredience
250 g másla
150 g hořké čokolády
2 větší nebo 3 malá vejce
2 hrnky cukru krupice
1 hrnek uvařené instantní kávy
4 lžíce amaretta
2 hrnky hladké mouky
1,5 prášku do pečiva
4 lžíce kakaového prášku
Postup
Máslo s čokoládou necháme roztavit ve vodní lázni.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem.
Uvařenou kávu necháme zchladnout a přidáme do ní amaretto.
Celá vejce s cukrem pořádně ušleháme do husté světlé pěny, elektrickým šlehačem to trvá asi 12 minut.
Do vaječné pěny vmícháme vlažné máslo s čokoládou a kávu, nakonec rychle ale důkladně vmícháme mouku, můžeme krátce prošlehat.
Těsto (je hodně řídké) nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme asi 35-40 minut.
Správně upečený moučník musí být na povrchu křupavý, ale uvnitř měkkoučký, téměř mazlavý.
Vychladlý nakrájíme na čtverečky, podáváme se šlehačkou.
Podobné recepty:
Rychlá bábovka s olejem,
Hrušková bábovka,
Valašské frgále,
Krupicová bábovka,
Kokosové muffiny,
Karamelová bábovka,
Čokomejlovky,
Křehký tvarohový koláč,
Koláč s cuketovými povidly,
Strouhaný koláč s tvarohem,
Tvarohovo-maková bábovka,
Dvoubarevný rybízový koláč,
Jablkový koláč s griliáží,
Bábovka z majonézy,
Františky,
Mrkvový ananasovník,
Lehký jogurtový moučník,
Celozrnné slepované cukroví,
Jahodové řezy,
Řezy raffaelo,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.