Čokobuchta á la brownies
Ingredience
250 g másla
150 g hořké čokolády
2 větší nebo 3 malá vejce
2 hrnky cukru krupice
1 hrnek uvařené instantní kávy
4 lžíce amaretta
2 hrnky hladké mouky
1,5 prášku do pečiva
4 lžíce kakaového prášku
Postup
Máslo s čokoládou necháme roztavit ve vodní lázni.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem.
Uvařenou kávu necháme zchladnout a přidáme do ní amaretto.
Celá vejce s cukrem pořádně ušleháme do husté světlé pěny, elektrickým šlehačem to trvá asi 12 minut.
Do vaječné pěny vmícháme vlažné máslo s čokoládou a kávu, nakonec rychle ale důkladně vmícháme mouku, můžeme krátce prošlehat.
Těsto (je hodně řídké) nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme asi 35-40 minut.
Správně upečený moučník musí být na povrchu křupavý, ale uvnitř měkkoučký, téměř mazlavý.
Vychladlý nakrájíme na čtverečky, podáváme se šlehačkou.
Podobné recepty:
Třená klasika,
Jablkový pudinkový dort,
Celozrnný žitný perník,
Pletený závin,
Perníkové muffiny,
Prázdninová bublanina,
Makovec ,
Velká třená bábovka,
Moučník téměř dietní (bez tuku),
Pudingové řezy pro děti,
Třešňová bublanina,
Rozkvetlá bábovka,
Kynutý jablečný závin,
Čokomejlovky,
Linecký strouhaný koláč,
Buchta s tvarohem,
Škopíček plný rybiček,
Jogurtová bábovka,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Vánoční tvarohová štola,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.