Čokobuchta á la brownies
Ingredience
250 g másla
150 g hořké čokolády
2 větší nebo 3 malá vejce
2 hrnky cukru krupice
1 hrnek uvařené instantní kávy
4 lžíce amaretta
2 hrnky hladké mouky
1,5 prášku do pečiva
4 lžíce kakaového prášku
Postup
Máslo s čokoládou necháme roztavit ve vodní lázni.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem.
Uvařenou kávu necháme zchladnout a přidáme do ní amaretto.
Celá vejce s cukrem pořádně ušleháme do husté světlé pěny, elektrickým šlehačem to trvá asi 12 minut.
Do vaječné pěny vmícháme vlažné máslo s čokoládou a kávu, nakonec rychle ale důkladně vmícháme mouku, můžeme krátce prošlehat.
Těsto (je hodně řídké) nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme asi 35-40 minut.
Správně upečený moučník musí být na povrchu křupavý, ale uvnitř měkkoučký, téměř mazlavý.
Vychladlý nakrájíme na čtverečky, podáváme se šlehačkou.
Podobné recepty:
Chodské koláče,
Bílková bábovka,
Zamotané koláče,
Bílková bábovka s ovocem,
Krupicová bábovka,
Prázdninová bublanina,
Mrkvová bábovka,
Svatební koláčky od Hanky,
Broskvová buchta,
Mrkvové rohlíčky s mákem,
Šlehačková bábovka 2,
Brusinková bábovka,
Sladký chlebíček,
Pařížské kostky,
Křehké sýrové koláčky,
Kynuté rohlíčky s tvarohem,
Sváteční vařená bábovka,
Čokosová bábovka,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Mřížkový koláč s jablky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.