Jahodové řezy
Ingredience
těsto: 6 vajec
6 lžic moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaového prášku
špetka prášku do pečiva
krém: 1 plechovka (410 g) jahodového kompotu
1 jahodový pudinkový prášek
200 g másla
4 lžíce moučkového cukru
na posypání: 50 g čokolády
Postup
Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na plech (ten největší) vyložený papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 8 minut při 200°C). Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou. Dáme do ledničky vychladit, pak nakrájíme na řezy.
Podobné recepty:
Bramborové řezy,
Borůvkový koláč,
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic,
Lívance,
Jednoduchý perník,
Pudingové řezy pro děti,
Pařížské kostky,
Ovocný koláč - rychlovka,
Dvoubarevný rybízový koláč,
Kaštanové muffiny,
Borůvkové tiramisu ,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Čokoládový mls,
Pudinková buchta,
Zlatá rybka,
Kynutý kakaový závin,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Prima perník,
Koláč líné hospodyně,
Křehký rebarborový koláč,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.