Švestkový koláč s mandlemi
Ingredience
těsto: 30 g kvasnic
80 g cukru
1/4 l mléka
500 g hladké mouky
špetka soli
125 g rozpuštěné hery
na povrch: 1,5 kg švestek
100 g mandlí
150 g cukru
Postup
Do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme pokličkou a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku se solí, rozpuštěný tuk a kvásek. Vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a necháme 20 minut kynout. Zatím omyjeme a odpeckujeme švestky, mandle zbavíme slupek a posekáme na drobné kousky. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu či koláčové formy a přeneseme (vymazat tukem). Poklademe hustě švestkami a necháme dalších dvacet minut kynout. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme asi 20 minut. Hned po upečení posypeme horký koláč mandlemi smíchanými s cukrem.
Podobné recepty:
Medovníkové řezy ,
Tvarohový srnčí hřbet,
Křehký rebarborový koláč,
Povidlový koláč s mandlemi,
Bílkový chlebíček,
Křehké rohlíčky z Claudie,
Šátečkové koláčky,
Celozrnný perník,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Šneci s nutellou,
Bábovka čertíka Bertíka,
Jablkový koláč ,
Ořechová olejová buchta ,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Tvarohové řezy z dvojího těsta ,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Zmrzlina s horkým hroznovým vínem ,
Bábovka s kávou a skořicí,
Krupicoví sněhuláci,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.