Vídeňský zákusek
Ingredience
těsto: 4 vejce
250 g cukru
1 vanilkový cukr
2 dl oleje
2 dl mléka
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1. krém : 1 l pomerančového džusu
6 lžic cukru
80 g gustinu (škrobová moučka)
2. krém: 125 g másla
3 lžíce moučkového cukru
300 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
1 vanilkový cukr
nahoru: piškoty
1/4 l pomerančového džusu
2 lžíce rumu
čokoládová poleva
Postup
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova (při 200°C asi 10 minut).
1. krém: Z džusu, gustinu a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
2. krém: Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém.
Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou.
Podobné recepty:
Banánová roláda ,
Medovo - ořechové řezy,
Tvarohovo-maková bábovka,
Krupicový svitek,
Loterijní buchtičky,
Tvarohové řezy se slabým těstem ,
Osvěžující letní bábovka,
Bleskový koláč s jablky,
Bábovka bez žloutků,
Nugátový závin ,
Dobrý závin,
Sváteční vařená bábovka,
Pudingoš,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Bílková bábovka s ovocem,
Cuketová bábovka,
Jahodový moučník,
Sachr - muffiny,
Majonézová bábovka,
Nutellová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.