Vídeňský zákusek

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 4 vejce
250 g cukru
1 vanilkový cukr
2 dl oleje
2 dl mléka
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1. krém : 1 l pomerančového džusu
6 lžic cukru
80 g gustinu (škrobová moučka)
2. krém: 125 g másla
3 lžíce moučkového cukru
300 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
1 vanilkový cukr
nahoru: piškoty
1/4 l pomerančového džusu
2 lžíce rumu
čokoládová poleva

Postup

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova (při 200°C asi 10 minut).
1. krém: Z džusu, gustinu a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
2. krém: Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém.
Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 19:04:00 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři