Sladká volská oka
Ingredience
12 půlek kompotovaných meruněk
125 g másla
125 g krystalového cukru
špetka soli
3 vejce
150 g hladké mouky
špetka prášku do pečiva
2 lžíce moučkového cukru na posypání
Postup
Meruňky necháme dobře okapat. Tuk, cukr a sůl dáme do mísy a vyšleháme dohladka, postupně vmícháme vejce jedno po druhém. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme, přidáme do vyšlehané hmoty a vypracujeme hladké těsto. Vymazané a vysypané formičky na muffiny naplníme těstem do dvou třetin. Každou půlku meruňky dotočíme vydutím nahoru, posadíme ji do středu formičky a jemně zatlačíme do těsta. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 180°C. Po upečení je necháme mírně vychladnout, pak je vyjmeme z formiček a necháme úplně vychladnout. Nakonec kolem meruněk nasypeme moučkový cukr.
Podobné recepty:
Tvarohová bábovka s ovocem,
Celozrnný perník,
Kefírová bábovka,
Bábovka Margotka,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Čertovo hovínko,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Sladké mámení,
Lískooříškové řezy,
Jablkový koláč s rozinkami,
Jidáše,
Korunové koláčky,
Rychloperník,
Kolednické koláče,
Puntíkovaný perník,
Buchta s mandlemi,
Třená klasika,
Podzimní koláč,
Plněné muffiny,
Bábovka která se vždy povede ,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.