Perník od Terky
Ingredience
těsto: 600 g hladké mouky
400 g cukru krupice
750 ml mléka
1,5 dl oleje
3 vejce
lžička skořice
prášek do perníku
1,5 lžičky sody
2 lžičky kakaa
2 lžíce povidel
2 lžice rumu
rozinky
posekané ořechy
na povrch: rybízová marmeláda
1 čokoláda Margot
50 g hořké čokolády
Postup
V misce rozmícháme povidla s rumem. V míse promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme všechny mokré včetně povidel s rumem a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou nebo vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 25 minut. Obě čokolády nastrouháme a smícháme. Vychladlý perník potřeme marmeládou a hustě posypeme nastrouhanou čokoládou.
Podobné recepty:
Bílková bábovka,
Perník z pekárny,
Bábovka z pudinku,
Nebeská Máňa,
Meruňkový koláč s tvarohem,
Dvoubarevný chlebíček,
Domažlický koláč ,
Bramborové taštičky s povidly,
Falešné sachr řezy,
Kynuté rohlíčky s tvarohem,
Vanilkový oblak,
Bábovka Margotka,
Jahodový koláč,
Tažená kynutá buchta,
Tvarohový chlebíček,
Ořechový věnec,
Čokooříškové bábovičky,
Mléčný řez,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
Linecký strouhaný koláč,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.