Perník od Terky
Ingredience
těsto: 600 g hladké mouky
400 g cukru krupice
750 ml mléka
1,5 dl oleje
3 vejce
lžička skořice
prášek do perníku
1,5 lžičky sody
2 lžičky kakaa
2 lžíce povidel
2 lžice rumu
rozinky
posekané ořechy
na povrch: rybízová marmeláda
1 čokoláda Margot
50 g hořké čokolády
Postup
V misce rozmícháme povidla s rumem. V míse promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme všechny mokré včetně povidel s rumem a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou nebo vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 25 minut. Obě čokolády nastrouháme a smícháme. Vychladlý perník potřeme marmeládou a hustě posypeme nastrouhanou čokoládou.
Podobné recepty:
Rozpíčky Káji Maříka,
Opilý Bertík,
Třená klasika,
Be-be řezy,
Nekynuté koláčky od Ivany,
Buchta s mandlemi,
Ananasové řezy s kokosem,
Vdolky pečené v troubě ,
Punčové řezy pro začátečníky,
Sladké pletýnky,
Jahodový řez,
Likérová bábovka,
Cuketová bábovka,
Maková stopadesátka,
Vanilkové řezy Vysočina,
Meruňkové čtverce s tvarohem,
Šlehačková bábovka 2,
Švestkový koláč se skořicí,
Kočičí oči,
Rozkvetlá bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.