Paví oko
Ingredience
roláda: 3 vejce
60 g cukru krupice
50 g polohrubé mouky
ořechová hmota: 3 vejce
90 g cukru krupice
60 g mletých ořechů
40 g strouhanky
0,5 prášku do pečiva
1 vrchovatá lžička kakaového prášku
1 lžíce rumu
dále: marmeláda
čokoládová poleva
Postup
Nejdříve připravíme roládu: celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zlehka vmícháme mouku a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Rychle upečeme (200°C, cca 6-7 minut). Horký plát těsta vyklopíme na vál, sloupneme papír, potřeme marmeládou a pevně srolujeme.
Na ořechovou hmotu ušleháme vejce s cukrem do husté světlé pěny. Zlehka vmícháme ořechy smíchané se strouhankou, kakaem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rum.
Polovinu ořechové hmoty nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet. Na těsto položíme roládu, lehce zatlačíme a zalijeme zbytkem těsta. Povrch uhladíme a celé vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Pečeme asi 20 minut.
Upečený moučník opatrně vyklopíme z formy a po vychladnutí polijeme polevou, případně můžeme i posypat mletými ořechy.
Podobné recepty:
Zamotané koláče,
Odpalované střapečky,
Pudinkové řezy od Kamily,
Maková po babičce,
Meruňkový koláč s tvarohem,
Bábovka karamelová,
Hruškový pohár s tvarohovým krémem,
Gottovy rohlíčky,
Bábovka Nikolka,
Loupáčky z pekárny,
Rychlý švestkový koláč,
Věnečky z odpalovaného těsta,
Tvarohovo-maková bábovka,
Řezy rafaelo ,
Loterijní buchtičky,
Křehká buchta s jablky,
Obrácený koláč,
Marmeládová buchta,
Zmrzlina s horkým hroznovým vínem ,
Tažená kynutá buchta,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.