Šátečkové koláčky
Ingredience
těsto: 250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
250 ml smetany
250 g hery
špetka soli
2 žloutky
2 lžíce cukru
3 lžíce mléka
30 g čerstvého droždí
náplň: tvarohová, maková, povidlová, ...
na obalení: moučkový cukr smíchaný s vanilkovým
Postup
Ohřejeme tošku mléka, přisypeme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít.
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme na kousky pokrájenou změklou heru, žloutky, zalijeme smetanou a přidáme kvásek.
Vařečkou promícháme, až se suroviny spojí vyklopíme na pomoučený vál a rukama zpracujeme hladké těsto.
Nenecháváme kynout. Ihned rozválíme a rozkrájíme na čtverečky. Každému čtverečku protáhneme všechny čtyři rohy (viz foto) a doprostřed dáme lžičku náplně. Protažené růžky přehneme přes sebe a koláčky skládáme na plech vyložený papírem na pečení.
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova (190°C, cca 15 minut).
Po upečení obalíme v cukru
Podobné recepty:
Františky,
Lískooříškové řezy,
Zamotané koláče,
Pečený jahodový tvaroh,
Bábovka z cukety,
Bábovka mnoha chutí,
Hraběnčiny řezy,
Bábovka povidlovník,
Osvěžující tvarohový koláč,
Plněné rohlíčky,
Sladký chlebíček,
Tvarohové suflé,
Škopíček plný rybiček,
Vídeňská vařená bábovka,
Osvěžující tvarohový koláč,
Rychlá čokooříšková buchta,
Perník,
Paví oko,
Pařížské kostky,
Bábovka bez vajec a bez mléka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.