Babiččin štrůdl
Ingredience
těsto: 600 g hladké mouky
3 vejce
200 g rozpuštěného vlahého másla
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 lžíce octa
7 lžic vlažné vody
náplň: strouhanka
strouhaná jablka
skořicový cukr
případně rozinky nebo ořechy
Postup
V míse promícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Přidáme všechno ostatní a zamícháme. Na vále vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na tři části. Každou rozválíme na tenký plát, lehce posypeme prosátou strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky a posypeme skořicovým cukrem. Můžeme přidat rozinky nebo sekané či mleté ořechy a zavineme. Upečeme dorůžova (všechny tři záviny se vlezou na plech).
Podobné recepty:
Prosedlá buchta,
Vídeňská vařená bábovka,
Maková po babičce,
Arašídová bábovka,
Skořicová hrnková bábovka,
Citronový mramorový koláč,
Bramborový makovec ,
Tvarohový chlebíček,
Perník,
Linecké řezy s jablky,
Likérová bábovka,
Dvoubarevný rybízový koláč,
Svatební koláčky od Hanky,
Švestkový koláč,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Kokosová bábovka,
Půlroční koláčky,
Marcipánová kuřátka,
Prasátka,
Růžičky s tvarohovou náplní,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.