Jahodový koláč
Ingredience
těsto: 3 vejce
100 g cukru krupice
1 lžíce oleje
150 g polohrubé mouky
půl lžičky prášku do pečiva
dále: 200 ml mléka
půl sáčku vanilkového pudinku
1 lžíce cukru
jahodová marmeláda
jahody
1 sáček červeného dortového želé
Postup
Bílky ušleháme se dvěma lžícemi studené vody a polovinou cukru na pevný sníh. Ze žloutků, druhé poloviny cukru a tří lžic horké vody ušleháme světlou pěnu. Vešleháme olej a vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Upečeme ve vymazané a vysypané koláčové formě.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Uvaříme hustý pudink a nalijeme na marmeládu. Na pudink naskládáme půlky jahod.
Želé připravíme podle návodu na sáčku. Kolem koláče postavíme natěsno dortový ráfek a chladnoucí želé rovnoměrně rozlijeme po moučníku. Po zatuhnutí ráfek opatrně odstraníme.
Podobné recepty:
Františky,
Švestková bábovka,
Churros (čurros),
Ovocný moučník pro začátečníky,
Nugátový závin ,
Tvarohový koláč (nízkokalorický),
Mraveniště,
Tvarohovo-maková bábovka,
Minišátečky,
Kropenatá bábovka,
Bílková bábovka s ovocem,
Mrkvový koláč,
Buchta s mandlemi,
Krém na sušenky BE-BE,
Tvarohové šátečky,
Meruňkový koláč,
Koláč den a noc,
Křehký koláč s brusinkami,
Mazanec - bábovka,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.