Jahodový koláč

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 3 vejce
100 g cukru krupice
1 lžíce oleje
150 g polohrubé mouky
půl lžičky prášku do pečiva
dále: 200 ml mléka
půl sáčku vanilkového pudinku
1 lžíce cukru
jahodová marmeláda
jahody
1 sáček červeného dortového želé

Postup

Bílky ušleháme se dvěma lžícemi studené vody a polovinou cukru na pevný sníh. Ze žloutků, druhé poloviny cukru a tří lžic horké vody ušleháme světlou pěnu. Vešleháme olej a vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Upečeme ve vymazané a vysypané koláčové formě.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Uvaříme hustý pudink a nalijeme na marmeládu. Na pudink naskládáme půlky jahod.
Želé připravíme podle návodu na sáčku. Kolem koláče postavíme natěsno dortový ráfek a chladnoucí želé rovnoměrně rozlijeme po moučníku. Po zatuhnutí ráfek opatrně odstraníme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 10:53:46 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři