Fešácký tvarohový koláč
Ingredience
těsto: 2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek krystalového cukru
3 lžíce kakaového prášku
1 lžička citronové kůry
2 vejce
1 hrnek mléka
0,75 hrnku oleje
tvaroh: 500 g tvarohu
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 hrnek moučkového cukru (nemusí být plný)
1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 hrnek mléka
Postup
Tvaroh rozmícháme se všemi ostatními surovinami a elektrickým šlehačem ušleháme dohladka.
Suroviny na těsto smícháme.
Na plech vyložený papírem na pečení nalijeme větší část hnědého těsta, čtvrtinu až třetinu si necháme.
Na hnědé těsto rovnoměrně rozlijeme tvarohovou směs a na ni cik cak nalijeme zbytek hnědého těsta.
Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme, asi 35 minut, zkoušíme špejlí.
Krájíme až po vychladnutí.
Podobné recepty:
Pudinková buchta,
Sněhové lívanečky,
Maková po babičce,
Meruňkové řezy,
Vídeňský zákusek,
Koláč z cukety,
Nugátové řezy s rozinkami ,
Tažený závin,
Nutellová bábovka,
Pudinkové košíčky,
Perník od Terky,
Muffiny kávové s mascarpone,
Františky,
Jahodové pudinkové řezy,
Nanukové řezy,
Meruňkový táč,
Bábovka Margotka,
Pivní štrůdl,
Miňonková bábovka,
Jablečná roláda,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.