Šátečkové koláčky
Ingredience
těsto: 250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
250 ml smetany
250 g hery
špetka soli
2 žloutky
2 lžíce cukru
3 lžíce mléka
30 g čerstvého droždí
náplň: tvarohová, maková, povidlová, ...
na obalení: moučkový cukr smíchaný s vanilkovým
Postup
Ohřejeme tošku mléka, přisypeme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít.
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme na kousky pokrájenou změklou heru, žloutky, zalijeme smetanou a přidáme kvásek.
Vařečkou promícháme, až se suroviny spojí vyklopíme na pomoučený vál a rukama zpracujeme hladké těsto.
Nenecháváme kynout. Ihned rozválíme a rozkrájíme na čtverečky. Každému čtverečku protáhneme všechny čtyři rohy (viz foto) a doprostřed dáme lžičku náplně. Protažené růžky přehneme přes sebe a koláčky skládáme na plech vyložený papírem na pečení.
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova (190°C, cca 15 minut).
Po upečení obalíme v cukru
Podobné recepty:
Meruňkové čtverce s tvarohem,
Makovník,
Bábovka růžovka,
Svatební koláčky od Hanky,
Ovocný koláč,
Mraveniště,
Koláč líné hospodyně,
Perník,
Mandlová symfonie,
Tvarohové koláčky,
Jablkový koláč ,
Jogurtovo-jablkové řezy,
Bílková bábovka s ovocem,
Makovník,
Ořechový věnec,
Křehký mřížkový koláč,
Křehké rohlíčky z Claudie,
Pečený jahodový tvaroh,
Řez Den a Noc ,
Madlenky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.