Tvarohové suflé
Ingredience
250 g tvarohu
3 vejce
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 hrnek jahod
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání
Postup
Tvaroh se žloutky a moučkovým cukrem utřeme dohladka. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohu. Hmotu rozdělíme do čtyř zapékacích mističek nebo porcelánových hrnků vymazaných máslem a vysypaných moukou.
Do vyššího pekáče dáme vodu, postavíme do ní hrnky a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Pečeme asi 20 minut do zezlátnutí povrchu.
Během pečení nakrájíme jahody na kousky, zasypeme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání svaříme na hustou omáčku.
Horké suflé ihned po upečení polijeme horkými jahodami, ozdobíme lístkem máty a podáváme.
Podobné recepty:
Jablkový chlebíček,
Bábovka bez žloutků,
Kaštanové řezy,
Bábovka z vaječného likéru,
Mraveniště,
Muffiny s malinami ,
Jahodové srdce,
Rozkvetlá bábovka,
Jogurtová buchta,
Meruňkový koláč s tvarohem,
Sachr - muffiny,
Bábovka z majonézy,
Bábovka s kávou a skořicí,
Loterijní buchtičky,
Jablkový koláč s rozinkami,
Zmrzlinová bábovka,
Hruškový pohár s tvarohovým krémem,
Olejová bábovka,
Kynutá bábovka s rozinkami,
Staročeská vánočka ,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.