Tvarohové suflé
Ingredience
250 g tvarohu
3 vejce
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 hrnek jahod
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání
Postup
Tvaroh se žloutky a moučkovým cukrem utřeme dohladka. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohu. Hmotu rozdělíme do čtyř zapékacích mističek nebo porcelánových hrnků vymazaných máslem a vysypaných moukou.
Do vyššího pekáče dáme vodu, postavíme do ní hrnky a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Pečeme asi 20 minut do zezlátnutí povrchu.
Během pečení nakrájíme jahody na kousky, zasypeme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání svaříme na hustou omáčku.
Horké suflé ihned po upečení polijeme horkými jahodami, ozdobíme lístkem máty a podáváme.
Podobné recepty:
Tvarohová zebra,
Tvarohová kakaová bábovka,
Medová bábovka,
Bábovka Margotka,
Tažená kynutá buchta,
Růžičky s tvarohovou náplní,
Rumový moučník,
Vafle bez vaflovače,
Zajíc celý perníkový,
Třená bábovka,
Osvěžující tvarohový koláč,
Tvarohová bábovka s ovocem,
Řezy z listového těsta,
Bleskový koláč s jablky,
Mřížkový koláč s marmeládou,
Bábovka která se vždy povede ,
Vánočka ze šesti,
Bábovka z vaječného likéru,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Prasátka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.