Tvarohovo-krupicový koláč

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g moučkového cukru
200 g hery
2 žloutky
5 lžic mléka
náplň: 500 g tvarohu
2 vejce
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
500 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
80 g krupice
80 g rozpuštěného másla
3 lžičky prášku do pečiva
libovolné ovoce čerstvé nebo kompotované

Postup

Na vále zpracujeme rukama těsto a dáme odpočinout do ledničky.

Náplň připravíme důkladným prošleháním všech surovin.

Z těsta vyválíme plát a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, případně rozválíme malým válečkem rovnou na plechu. Můžeme vytvarovat i zvýšené okraje (není nutné).

Na rozválené těsto položíme ovoce, zalijeme náplní a ihned vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, 25-30 minut) do zezlátnutí povrchu.

Krájíme až po úplném vychladnutí, můžeme lehce pocukrovat.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 14:02:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři