Tvarohovo-višňový závin
Ingredience
300 g listového těsta
250 g měkkého tvarohu
1 višňový kompot
2 vanilkové cukry
1 lžička skořice
1 - 2 lžíce moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
Postup
Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, jedním vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a pudinkovým práškem dohladka. Višně zcedíme a vypeckujeme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník (přibližně velikosti plechu). Doprostřed těsta navrstvíme tvaroh, na něj naskládáme višně, posypeme je vanilkovým cukrem a skořicí. Na jedné straně těsto rádýlkem nakrájíme na 1,5 cm proužky kolmo k tvarohovému pásu a jejich konce potřeme rozšlehaným žloutkem. Nerozkrájenou část překlopíme přes višně a přes ni naskládáme nakrájené proužky. Závin přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme ho zbytkem žloutku rozmíchaného se lžící vody. Vložíme do trouby vyhřáté na 225°C a pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí pocukrujeme.
Pokud jsme koupili 500 g balení těsta, ze zbytku můžeme upéct slané pečivo k vínu.
Podobné recepty:
Celozrnné muffiny,
Vídeňská vařená bábovka,
Bábovka Margotka,
Krupicová bábovka,
Kokosová bábovka,
Bábovka od Vlasty,
Osvěžující tvarohový koláč,
Linecký strouhaný koláč,
Vanilkové buchty s čokoládou,
Muffiny kávové s mascarpone,
Valašské frgále,
Věnečky z odpalovaného těsta,
Pudinkové kostky od Irči,
Buchta s tvarohem,
Bábovka s vůní perníku,
Řez Míša,
Olejovka s jablíčkem,
Makovky,
Šlehačková bábovka 2,
Buchta s tvarohem,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.