Tvarohovo-višňový závin

Hodnocení receptu

Ingredience

300 g listového těsta
250 g měkkého tvarohu
1 višňový kompot
2 vanilkové cukry
1 lžička skořice
1 - 2 lžíce moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek
1 sáček vanilkového pudinkového prášku

Postup

Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, jedním vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a pudinkovým práškem dohladka. Višně zcedíme a vypeckujeme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník (přibližně velikosti plechu). Doprostřed těsta navrstvíme tvaroh, na něj naskládáme višně, posypeme je vanilkovým cukrem a skořicí. Na jedné straně těsto rádýlkem nakrájíme na 1,5 cm proužky kolmo k tvarohovému pásu a jejich konce potřeme rozšlehaným žloutkem. Nerozkrájenou část překlopíme přes višně a přes ni naskládáme nakrájené proužky. Závin přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme ho zbytkem žloutku rozmíchaného se lžící vody. Vložíme do trouby vyhřáté na 225°C a pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí pocukrujeme.
Pokud jsme koupili 500 g balení těsta, ze zbytku můžeme upéct slané pečivo k vínu.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 14:04:56 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři