Medový řez
Ingredience
těsto: 3 vejce
300 g moučkového cukru
1 lžička sody
5 lžic medu
390 g hladké mouky
krém: 200 g másla
260 g salka
na posypání: hrst pomletých vlašských ořechů
1 lžička kakaového prášku
1 lžička moučkového cukru
Postup
Suroviny na těsto dobře promícháme a natřeme na papír na pečení na dva plechy. Nejde to moc dobře, chce to pevné nervy.
Upečeme (180°C, cca 8-10 minut).
Necháme vychladnout. Ze studených plátů sloupneme papír a rozkrojíme je podélně na poloviny.
Máslo vyšleháme do pěny a po částech zašleháme salko.
Krémem potřeme všechny 4 pláty a naskládáme na sebe.
Povrch posypeme směsí ořechů, kakaa a cukru.
V ledničce necháme ztuhnout.
Tento medovník by měl být měkký hned, nemusí se nechávat rozležet jako jiné medovníky.
Je ale hodně sladký, kdo nemusí přeslazené moučníky, doporučuju ubrat část cukru.
Podobné recepty:
Ovocný koláč,
Třená klasika,
Mřížkový koláč s jablky,
Tvarohová štola,
Vánoční tvarohová štola,
Tvarohová buchta od Jitule,
Tvarohové koláčky,
Zbytkové koule,
Meruňkové čtverce s tvarohem,
Růžičky s tvarohovou náplní,
Třená klasika,
Jablková buchta,
Strakaté řezy,
Jahodové kostky,
Marcipánová kuřátka,
Tvarohový dort,
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic,
Bábovka mnoha chutí,
Švestkový koláč s mandlemi,
Medová bábovka s jablky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.