Řezy Nescafé
Ingredience
těsto: 300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 g cukru krupice
1 lžíce nescafé (prášek)
2 lžíce kakaového prášku
2 vejce
250 ml mléka
3 lžíce oleje
2 lžíce rumu
100 g rozpuštěné vlažné hery
poleva: 200-300 g zakysané smetany
200 g hořké čokolády
dále: marmeláda
500 ml smetany ke šlehání Rama Cremefine
1 vanilkový cukr
čokoládová kávová zrna (nejsou nutná)
Postup
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a dobře vymícháme dohladka. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (190°C, cca 10 minut).
Vychladlý moučník potřeme tenkou vrstvou marmelády.
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a vmícháme k ní zakysanou smetanu (pokojové teploty). Tuto polevu rozetřeme na marmeládu. Dáme ztuhnout do ledničky.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a rozetřeme na ztuhnutou polevu.
Po vychlazení nakrájíme na kostky, případně libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Šátečky s pudinkem a čokoládou,
Větrníčky,
Loterijní buchtičky,
Plněné taštičky,
Bábovka kominíček,
Třený koláč s drobenkou ,
Bábovka s kávou a skořicí,
Broskvičky,
Ananasové řezy s kokosem,
Piškotová bábovka,
Jablková buchta,
Šlehačková bábovka 1,
Čokoládové suflé,
Pečený jahodový tvaroh,
Perníčky s mandlí,
Jablková buchta,
Bábovka bez šlehání,
Madlenky,
Krupicové flameri s čokoládou,
Vanilkový oblak,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.