Buchta s podmáslím
Ingredience
350 g polohrubé mouky
350 g cukru krupice
2 vejce
1 lžička jedlé sody
1 - 2 lžíce kakaa
10 ml oleje
1/2 litru podmáslí
Čas přípravy
45 minut
Postup
Vytvořenou směs důkladným promícháním nalijeme na vymazany a vysypaný plech a pečeme cca půl hodiny při cca 180 stupních. Poté polijeme polevou, kterou si vytvoříme z následujících ingrediencí: utřeme 7 dkg másla a 2 lžíce kakaa utřeme. Do hrnečku dáme 14 kostek cukru, 3 lžíce vody, a svaříme asi 5 minut aby se táhlo jako karamel, smícháme s utřeným máslem a kakaem a potíráme buchtu
Podobné recepty:
Moučník Pavlína,
Bábovka mnoha chutí,
Pudinkové řezy ,
Olejová bábovka,
Nutellky,
Vánočka trochu jinak,
Jablkový závin tažený,
Bábovka bez vajec a bez mléka,
Maková po babičce,
Celozrnný perník,
Kakaová roláda s tvarohem,
Mrkvové rohlíčky s mákem,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Broskvičky,
Korunové koláčky,
Sladká volská oka,
Tvarohová bábovka nepečená,
Mramorová bábovka s marmeládou,
Kokosovo-oříškové muffiny,
Kefírová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.