Domažlický koláč

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
125 g tuku (rozpustíme)
100 g moučkového cukru
30 g droždí
3 žloutky
1/2 vanilkového cukru
1 lžíce rumu
asi 2 dl vlažného mléka

povidla:
švestková povidla ochutíme rumem a skořicí,
můžem přisladit

mák: 100 g máku
1 lžíce medu
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
mák svaříme s mlékem, medem a cukrem

tvaroh: 3 tvarohy (1 tužší, 2 z kelímku)
2 vejce
100 g moučkového cukru
rum
tvaroh smícháme s cukrem
žloutky a rumem a vmícháme sníh z bílků.
Tvaroh nesmí být moc hustý.

Čas přípravy

120 minut

Postup

Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm(obkreslíme talíř). Papíry potřeme tukem. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 bochánků o váze asi 180 g. Z každého vytvarujeme na připravený papír koláč, jeho okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pak natřeme celý koláč nejdříve tvarohovou náplní. Potom tvoříme z máku a povidel různé vzory podle nálady:). Posypeme drobenkou (polohr. mouka, máslo, cukr) a pečeme každý koláč 15 - 20 min.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři