Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ingredience
6 bílků
28 dkg pískového cukru
30 dkg jemně mletých vlašských ořechů
Poleva:
6 žloutků ušleháme s 28 dkg pískového cukru
14 dkg výběrové polohrubé mouky
28 dkg rozpuštěného vlažného tuku /Smetol, Sluna/
Čas přípravy
75 minut
Postup
V šlehači ušleháme vaječné bílky s pískovým cukrem, přidáme jemně mleté vlašské ořechy, výběrovou polohrubou mouku a jemně vmícháme rozpuštěný vlažný tuk. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu v předehřáté troubě /180°C/ do světle hněda. Hned horké polejeme žloutkovou polevou a zdobíme ořechy. Po zchladnutí udělá poleva křupavou krustu, proto krájíme nožem namočeným do horké vody.
Podobné recepty:
Lívance,
Exkluzívní sušenky pro psy,
Vánočka trochu jinak,
Pudingové řezy pro děti,
Rychlý švestkový koláč,
Rychlá čokooříšková buchta,
Jablkové řezy,
Jablkový koláč bez mléka a vajec,
Bleskový koláč s jablky,
Bábovka bez žloutků,
Olejová buchta s čokoládou,
Babiččin perník,
Tmavá buchta Jarka,
Perníková mlaskajda,
Koblihy z trouby,
Tvarohové miništoličky,
Povidlový koláč s mandlemi,
Štědrovečerní bomba ,
Míša řezy,
Odpalované střapečky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.