Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ingredience
6 bílků
28 dkg pískového cukru
30 dkg jemně mletých vlašských ořechů
Poleva:
6 žloutků ušleháme s 28 dkg pískového cukru
14 dkg výběrové polohrubé mouky
28 dkg rozpuštěného vlažného tuku /Smetol, Sluna/
Čas přípravy
75 minut
Postup
V šlehači ušleháme vaječné bílky s pískovým cukrem, přidáme jemně mleté vlašské ořechy, výběrovou polohrubou mouku a jemně vmícháme rozpuštěný vlažný tuk. Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu v předehřáté troubě /180°C/ do světle hněda. Hned horké polejeme žloutkovou polevou a zdobíme ořechy. Po zchladnutí udělá poleva křupavou krustu, proto krájíme nožem namočeným do horké vody.
Podobné recepty:
Tvarohové řezy z dvojího těsta ,
Makovec,
Skořicová hrnková bábovka,
Manželské šplhnutí,
Krupicové flameri s čokoládou,
Kynuté rohlíčky s tvarohem,
Litý koláč s tvarohem,
Kakaové řezy se šlehačkou,
Sladký bochánek z pekárny,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Rýžový pudink se skořicí,
Perník,
Křehké rohlíčky z Claudie,
Sladký chlebíček,
Olejová bábovka,
Žloutkové řezy,
Pudingové řezy pro děti,
Loupáčky z pekárny,
Linecký strouhaný koláč,
Makovo-tvarohová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.