Vdolky pečené v troubě
Ingredience
500 g hladké mouky
špetka soli
1 žloutek
60 g tuku
1/4 l mléka
2 lžíce cukru
42 g droždí
tuk na plech a na potírání
na ozdobu marmeláda
zakysaná smetana
strouhaný tvaroh
Čas přípravy
120 minut
Postup
Z teplého mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se špetkou soli, žloutkem a rozehřátým tukem, vlijeme vykynutý kvásek a hnětačem připravíme hustší těsto. Vložíme do mísy, posypeme moukou a necháme na teple vykynout asi 45 minut. Pak na pomoučeném výlu vyválíme silnější plát, tvořítkem vykrájíme vdolky, rozložíme je na pomaštěný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté je potřeme tukem, vložíme do nepředehřáté trouby a pečeme při 180°C do světle žluta. Zpola upečené vdolky obrátíme spodní částí nahoru, opět pomastíme a dopečeme dočervena. Vodlky se pěkně zploští. Ještě za tepla je potřeme marmeládou, ozdobíme zykasanou smetanou a posypeme tvarohem.
Podobné recepty:
Šimláky z Polabí,
Motýlci z kynutého těsta,
Trhanec podle Lucie,
Kokosový chlebíček,
Linecký strouhaný koláč,
Kynutí šneci,
Bábovka od Vlasty,
Makovky,
Rozpeky,
Bábovka bez šlehání,
Olejová bábovka,
Plundry,
Buchty s povidly,
Ovocný koláč,
Nekynuté koláčky od Ivany,
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Tvarohová bábovka s ovocem,
Štrůdl z piva ,
Pečený jahodový tvaroh,
Tiramisu po česku,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.