Vdolky pečené v troubě

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g hladké mouky
špetka soli
1 žloutek
60 g tuku
1/4 l mléka
2 lžíce cukru
42 g droždí
tuk na plech a na potírání
na ozdobu marmeláda
zakysaná smetana
strouhaný tvaroh

Čas přípravy

120 minut

Postup

Z teplého mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se špetkou soli, žloutkem a rozehřátým tukem, vlijeme vykynutý kvásek a hnětačem připravíme hustší těsto. Vložíme do mísy, posypeme moukou a necháme na teple vykynout asi 45 minut. Pak na pomoučeném výlu vyválíme silnější plát, tvořítkem vykrájíme vdolky, rozložíme je na pomaštěný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté je potřeme tukem, vložíme do nepředehřáté trouby a pečeme při 180°C do světle žluta. Zpola upečené vdolky obrátíme spodní částí nahoru, opět pomastíme a dopečeme dočervena. Vodlky se pěkně zploští. Ještě za tepla je potřeme marmeládou, ozdobíme zykasanou smetanou a posypeme tvarohem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři