Vdolky pečené v troubě
Ingredience
500 g hladké mouky
špetka soli
1 žloutek
60 g tuku
1/4 l mléka
2 lžíce cukru
42 g droždí
tuk na plech a na potírání
na ozdobu marmeláda
zakysaná smetana
strouhaný tvaroh
Čas přípravy
120 minut
Postup
Z teplého mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se špetkou soli, žloutkem a rozehřátým tukem, vlijeme vykynutý kvásek a hnětačem připravíme hustší těsto. Vložíme do mísy, posypeme moukou a necháme na teple vykynout asi 45 minut. Pak na pomoučeném výlu vyválíme silnější plát, tvořítkem vykrájíme vdolky, rozložíme je na pomaštěný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté je potřeme tukem, vložíme do nepředehřáté trouby a pečeme při 180°C do světle žluta. Zpola upečené vdolky obrátíme spodní částí nahoru, opět pomastíme a dopečeme dočervena. Vodlky se pěkně zploští. Ještě za tepla je potřeme marmeládou, ozdobíme zykasanou smetanou a posypeme tvarohem.
Podobné recepty:
Tvarohová buchta od Jitule,
Lískooříškové řezy,
Drobenková buchta,
Zmrzlinová bábovka,
Prosedlá buchta,
Linecký strouhaný koláč,
Třená bábovka,
Moučník s limetkovou polevou ,
Tvarohová roláda s hruškami,
Řez Míša,
Lívance,
Tvarohový dort ,
Bábovka z majonézy,
Jogurtovo-jablkové řezy,
Pudinkové řezy od Kamily,
Bábovka s jablky a skořicí,
Vínová bábovka,
Ananasové řezy,
Vatikánský chléb štěstí,
Jablková buchta,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.