Chodské koláče - 8-10 koláčů

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
60 g droždí
250 g másla
10 g soli
6 žloutků
20 g vanilkového cukru
2 lžíce rumu
asi 400 ml vlažného mléka
mandle (loupané a na plátky pokrájené)
rozinky na ozdobení (namočené v rumu)
1,5 kg tučného měkkého tvarohu
3 vejce
250 g moučkového cukru
5 lžic rumu
200 g jemně umletého máku
250 ml mléka
2 lžíce rumu
2 lžíce medu
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
4 čerstvě natlučené hřebíčky
400 g švestkových povidel
4 lžíce rumu
mletá skořice

Čas přípravy

60 minut

Postup

Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem a rumem, na závěr lehce vmícháme ušlehaný sníh.

Mletý mák za stálého míchání svaříme s mlékem, moučkovým a vanilkovým cukrem a medem, nakonec okořeníme tlučeným hřebíčkem. Konzistence máku by měla být vláčná, vhodná ke zdobení.

Pokud jsou povidla příliš hustá, nejprve je rozředíme horkou vodou, poté rozmícháme s rumem a dochutíme mletou skořicí.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:20 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři