Chodské koláče - 8-10 koláčů
Ingredience
1 kg polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
60 g droždí
250 g másla
10 g soli
6 žloutků
20 g vanilkového cukru
2 lžíce rumu
asi 400 ml vlažného mléka
mandle (loupané a na plátky pokrájené)
rozinky na ozdobení (namočené v rumu)
1,5 kg tučného měkkého tvarohu
3 vejce
250 g moučkového cukru
5 lžic rumu
200 g jemně umletého máku
250 ml mléka
2 lžíce rumu
2 lžíce medu
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
4 čerstvě natlučené hřebíčky
400 g švestkových povidel
4 lžíce rumu
mletá skořice
Čas přípravy
60 minut
Postup
Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem a rumem, na závěr lehce vmícháme ušlehaný sníh.
Mletý mák za stálého míchání svaříme s mlékem, moučkovým a vanilkovým cukrem a medem, nakonec okořeníme tlučeným hřebíčkem. Konzistence máku by měla být vláčná, vhodná ke zdobení.
Pokud jsou povidla příliš hustá, nejprve je rozředíme horkou vodou, poté rozmícháme s rumem a dochutíme mletou skořicí.
Podobné recepty:
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Buchty s povidly,
Ananasová bábovka,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Citronová buchta,
Banánové muffiny,
Bábovka bez žloutků,
Briošky,
Pletence tří chutí,
Tvarohová bábovka nepečená,
Božský perník,
Vánočka,
Bábovka růžovka,
Ovocný koláč,
Perník s tvarohovou mřížkou,
Máslová bábovka,
Vínová bábovka,
Kokosové muffiny,
Kakaové řezy se šlehačkou,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.