Jablkový závin tažený
Ingredience
40 dkg hladké mouky
necelý 1/4 l vlažné vody
1 celé vejce
4 dkg másla nebo sádla
Čas přípravy
60 minut
Postup
Do hrnečku dáme vodu, rozkvedláme v ní vejce, máslo nebo sádlo, mírně osolíme a zaděláme na vále s moukou. Vypracováváme tak dlouho, až se v něm tvoří puchýřka, pak se vytluče a vyhladí. Přikryjeme ho hodně vyhřátým rendlíkem a necháme hodinu odpočívat.
Podobné recepty:
Plněný slaný koláč ,
Bramborové taštičky s povidly,
Jablečné muffiny s nutelou,
Jablkový koláč s rozinkami,
Zlatá rybka,
Velikonoční mazance,
Křehký tvarohový koláč,
Vanilkové šneky,
Podmáslová bábovka,
Perník s tvarohovou mřížkou,
Ananasové řezy s kokosem,
Třená klasika,
Tvarohovo-jahodový dort,
Piškotová roláda,
Majonézová bábovka,
Koláč líné hospodyně,
Mramorovaná bábovka,
Kaštanová bábovka,
Skořicová hrnková bábovka,
Majonézová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.