Jablkový závin tažený
Ingredience
40 dkg hladké mouky
necelý 1/4 l vlažné vody
1 celé vejce
4 dkg másla nebo sádla
Čas přípravy
60 minut
Postup
Do hrnečku dáme vodu, rozkvedláme v ní vejce, máslo nebo sádlo, mírně osolíme a zaděláme na vále s moukou. Vypracováváme tak dlouho, až se v něm tvoří puchýřka, pak se vytluče a vyhladí. Přikryjeme ho hodně vyhřátým rendlíkem a necháme hodinu odpočívat.
Podobné recepty:
Babiččin štrůdl,
Mramorová bábovka s marmeládou,
Mrkvové minisušenky,
Tvarohový dort,
Kakaová roláda s tvarohem ,
Švestkový koláč s mandlemi,
Bábovka s kávou a skořicí,
Perníková mlaskajda,
Rákocziho tvarohové řezy,
Kokosová kefírovka,
Zamotané koláče,
Minišátečky,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Bábovka z cukety,
Třený koláč s drobenkou ,
Jablková bábovka,
Plundry,
Arašídová bábovka,
Mandlová symfonie,
Bábovka bez šlehání,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.