Jablkový závin tažený
Ingredience
40 dkg hladké mouky
necelý 1/4 l vlažné vody
1 celé vejce
4 dkg másla nebo sádla
Čas přípravy
60 minut
Postup
Do hrnečku dáme vodu, rozkvedláme v ní vejce, máslo nebo sádlo, mírně osolíme a zaděláme na vále s moukou. Vypracováváme tak dlouho, až se v něm tvoří puchýřka, pak se vytluče a vyhladí. Přikryjeme ho hodně vyhřátým rendlíkem a necháme hodinu odpočívat.
Podobné recepty:
Kokosová kefírovka,
Tvarohové miništoličky,
Ořechovo-karamelové řezy,
Broskvová buchta,
Dobrý závin,
Citronový mramorový koláč,
Bláznivý perník,
Makovo-tvarohová bábovka,
Vánoční tvarohová štola,
Čokoládové suflé,
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic,
Arašídová bábovka,
Moučník s ořechovou krustou,
Vlnky,
Jogurtová bábovka,
Drobenková buchta,
Bublanina s ovocem,
Ovocný koláč,
Bábovka Margotka,
Pletený závin,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.