Jablkový závin tažený
Ingredience
40 dkg hladké mouky
necelý 1/4 l vlažné vody
1 celé vejce
4 dkg másla nebo sádla
Čas přípravy
60 minut
Postup
Do hrnečku dáme vodu, rozkvedláme v ní vejce, máslo nebo sádlo, mírně osolíme a zaděláme na vále s moukou. Vypracováváme tak dlouho, až se v něm tvoří puchýřka, pak se vytluče a vyhladí. Přikryjeme ho hodně vyhřátým rendlíkem a necháme hodinu odpočívat.
Podobné recepty:
Šneci s nutellou,
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic,
Cuketová bábovka,
Šimláky z Polabí,
Písková bábovka,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Tvarohová kakaová bábovka,
Sypaná buchta,
Čokoládový mls,
Kávové muffiny,
Tvarohová bábovka,
Škopíček plný rybiček,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Tvarohové miništoličky,
Bábovka s kávou a skořicí,
Vdolky pečené v troubě ,
Mrkvový koláč,
Jogurtová bublanina,
Korunové koláčky,
Kefírová buchta,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.