Jablkový závin tažený
Ingredience
40 dkg hladké mouky
necelý 1/4 l vlažné vody
1 celé vejce
4 dkg másla nebo sádla
Čas přípravy
60 minut
Postup
Do hrnečku dáme vodu, rozkvedláme v ní vejce, máslo nebo sádlo, mírně osolíme a zaděláme na vále s moukou. Vypracováváme tak dlouho, až se v něm tvoří puchýřka, pak se vytluče a vyhladí. Přikryjeme ho hodně vyhřátým rendlíkem a necháme hodinu odpočívat.
Podobné recepty:
Likérová bábovka,
Hrníčková bublanina,
Střecha z BEBE sušenek ,
Sedmikráskový koláč,
Kočičí oči,
Levný jablečný závin,
Bramborový makovec ,
Olejová bábovka,
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Kefírová buchta,
Bábovka s jablky a skořicí,
Buchty s povidly,
Vídeňská vařená bábovka,
Řezy oříškové kapučíno,
Meruňková buchta,
Jahodový zákusek ,
Tvarohové suflé,
Řezy raffaelo,
Meruňkové čtverce s tvarohem,
Kokosové muffiny,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.