Bábovka povidlovník
Ingredience
200 ml mléka
125 ml oleje
1 vejce
500 g polohrubé mouky
špetka soli
1 lžíce cukru
30 g čerstvého droždí
povidla
ořechy
Postup
Do vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto a necháme nakynout.
Bábovkovou formu vymažeme rozpuštěným tukem a vysypeme strouhanými ořechy. Na dno můžeme položit několik celých půlek.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. Potřeme ho olejem, povidly a posypeme rozlámanými ořechy. Svineme jako roládu a namotáme do formy. Necháme v ní ještě 15-20 minut kynout. Povrch potřeme bílkem, posypeme ořechy a bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova (cca 45 minut).
Podobné recepty:
Jahodový koláč,
Čokoládová bábovka s hruškami,
Tvarohové koláčky,
Ananasová bábovka,
Buchta Majka,
Tvarohová zebra,
Tvarohová bábovka,
Binenštych,
Tvarohová buchta od Jitule,
Tvarohové miništoličky,
Zlatá rybka,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Strakaté řezy,
Jablkové řezy,
Dunajské vlny,
Kokosové muffiny,
Jablečná roláda,
Půlroční koláčky,
Rozkvetlé muffiny doktora Oetkera,
Mandlové dortíčky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.