Brusinková bábovka
Ingredience
1 kelímek pomazánkového másla (200 g)
4 vejce
špetka soli
1 hrnek (250 ml) moučkového cukru (nemusí být plný)
1 sáček vanilkového cukru
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
hrst sušených brusinek
Postup
Do jedné misky dáme bílky se špetkou soli, do druhé žloutky, máslo, a cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Obsah druhé misky rozšleháme na hladkou hmotu. Zašleháme do ní mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh. Nakonec do těsta zamícháme brusinky smíchané a troškou mouky. Nalijeme do vymazané a vysypané formy, těsto lehce nahrneme od středu ke kraji a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme, zkoušíme špejlí (180-190°C, 50-60 minut).
Podobné recepty:
Tvarohová bábovka s ovocem,
Perníková mlaskajda,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Tvarohovo-višňový závin,
Koláč s hroznovým vínem ,
Punčové řezy pro začátečníky,
Bábovka z vaječného likéru,
Šolíčky s borůvkami,
Třená klasika,
Piškotová bábovka,
Borůvky v pavučince,
Čokooříškové bábovičky,
Štrůdl z piva ,
Čokoládové muffiny s broskví,
Meruňkové řezy,
Vánočka,
Tmavá buchta Jarka,
Majonézová bábovka,
Cuketovo-kokosová buchta,
Ananasové řezy,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.