Mazanec - bábovka
Ingredience
250 ml mléka
1 vanilkový cukr
100 g cukru krupice
půl lžičky soli
80 g rozpuštěného másla
1 žloutek
1 lžička citronové kůry
špetka muškátového květu
200 g hladké mouky
380 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
rozinky naložené v rumu
bílek na potření
mandlové lupínky
Postup
Do vlažného mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, kůru, muškátový květ, rozinky, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Formu vytřeme důkladně máslem, vysypeme mandlovými plátky, a těsto do ní přemístíme. Ve formě ho necháme kynout asi hodinu. Pak potřeme povrch bílkem, posypeme mandlemi a pomalu upečeme (170°C, cca 40 minut). Pokud nemáme hodně velkou formu, rozdělíme těsto do dvou menších. Nebo uděláme jeden až dva bochánky a upečeme je na plechu.
Podobné recepty:
Krupicové flameri s čokoládou,
Bábovka se sojovým sukem,
Podmáslová bábovka,
Tiramisu po česku,
Sedmikráskový koláč,
Tvarohové miništoličky,
Řezy rafaelo ,
První zeesanový pokus,
Křehký tvarohový koláč,
Babiččin štrůdl,
Buchta s mandlemi,
Be-be řezy,
Ořechovo-karamelové řezy,
Tvarohový srnčí hřbet,
Sladké pletýnky,
Bábovka z pudinku,
Celozrnný žitný perník,
Mrkvový ananasovník,
Pudinkové kostky od Irči,
Trdelníčky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.