Mraveniště
Ingredience
200 g másla
4 vejce
160 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml vaječného likéru
240 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
40 g krystalového cukru
80 g čokoládové rýže
čokoládová poleva
Postup
Bílky s vanilkovým a krystalovým cukrem ušleháme na tuhý sníh.
Změklé máslo utřeme se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Pak do ní zašleháme likér.
Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka sníh z bílků. Nakonec opatrně vmícháme čokoládovou rýži, trochu si necháme na posypání.
Těsto urovnáme do vymazané a vysypané mísy nebo jiné formy, trochu ho nahrneme k okrajům, aby uprostřed byla malá prohlubeň. Pomalu upečeme (60-70 minut).
Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme zbytkem rýže.
Podobné recepty:
Jablkový koláč s griliáží,
Linecký koláč s tvarohem a třešněmi,
Pestrý koláč ,
Tangové řezy,
Písková bábovka,
Kynuté rohlíčky s tvarohem,
Banánová bábovka,
Prošívaná deka,
Máslová bábovka,
Prosedlá buchta,
Legionářské řezy,
Kokosová bábovka,
Kolednické koláče,
Odpalované střapečky,
Bábovka kominíček,
Pudinková buchta,
Kynutý adventní věnec,
Fešácký tvarohový koláč,
Jablkový koláč bez mléka a vajec,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.