Zmrzlinová bábovka
Ingredience
těsto: 6 vajec
140 g cukru krupice
80 g hladké mouky
náplň: libovolná zmrzlina, nejlépe 2-3 druhy
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200°C, 7-8 minut). Ihned po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.
Bábovkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a vychladlým piškotovým plátem rozřezaným na kousky podle potřeby.
Lžící nabíráme zmrzlinu a klademe do bábovky. Každou vrstvu pořádně upěchujeme lžičkou. Až je bábovka plná, přikryjeme zmrzlinu zbylým piškotem, přitlačíme a přetáhneme fólií. Dáme na několik hodin do mražáku.
Před podáváním vyklopíme, sloupneme fólii a bábovku lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Jablkové řezy,
Dýňový chlebíček,
Muffiny s vanilmixem (pudinkem),
Tvarohové miništoličky,
Mraky,
Dobrý závin,
Bábovka z majonézy,
Ořechový koláč s marmeládou,
Máslová bábovka,
Šimláky z Polabí,
Kefírová buchta,
Obyčejné buchty,
Jablkové řezy,
Americký koláč,
Jahodový moučník,
Čokooříškové bábovičky,
Zajíc celý perníkový,
Drobenkový koláč s tvarohem,
Vínová bábovka,
Tvarohová bábovka nepečená,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.