Francouzské bagety

Hodnocení receptu

Ingredience

450 ml vody
1 a 1/2 lžíce medu
1 a 1/2 lžičky soli
1 a 1/2 lžičky cukru
800 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí

Postup

Suroviny vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na čtyři stejné díly. Z každého vymodelujeme bagetu na délku plechu (vlezou se všechny čtyři na jeden) a necháme ještě 30 - 40 minut kynout. V horní části uděláme ostrým nožem několik šikmých zářezů a upečeme v troubě na plechu vyloženém papírem na pečení. Část hladké mouky je možno nahradit celozrnnou špaldovou nebo celozrnnou pšeničnou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 14:16:28 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři